lauantaina, tammikuuta 22

Musiikki

Olen tämän viikon taas kuunnellut musiikkia aktiivisesti,etsinyt sopivaa musiikkia netistä,ja siihen on YouTube oivallinen väline.Minun on pitänyt jo parin päivän ajan kirjoittaakin tästä "musiikkiterapiasta",joksi sitä kutsun,joten jälleen kerran parempi myöhään kuin ei milloinkaan.

Keskustelin ystävän kanssa kriteereistä,joilla valitaan musiikki.Kerroin esim omasta musiikkimausta,jolla ei ole mitään tekemistä tietyn musiikkilajin kanssa,kansankielellä voisi sanoa että olen kaikkiruokainen sen suhteen.
Tunnetila on se ratkaiseva sana.Se tunnetila kertoo,mitä sisimpäsi tarvii! Musiikin värähtely on kuin täsmälääke erilaisiin vaivoihin,jotka voi hahmottaa ikäänkuin johtuvan jostain fysikaalisesta viasta.Jos tämä taikka tämä alue sinussa liikkuu liian hitaasti/ nopeasti (vrt chakrojen pyöriminen) niin se aiheuttaa sellaista ja tällaista vaivaa ja vikaa.
En ole musiikkiterapeutti,vaan kerron omien kokemusten kautta näitä asioita.

Kerrotaan,että heniolennot pitävät musiikista,sen värähtelyjen takia.Musiikkihan saa ilman värähtelemään,ja kirkossa urkumusiikki on heihin hyvin vetoavaa.
Niin myös ihminen hakee omaa tarvetaajuuttaan vastaavaa musiikkia.Joskus saatan janota raskasta musiikkia,ja kuuntelen kuulokkeet päässä koneen kautta sitä.Se ravistelee sisimmästä irti sinne juuttunutta materiaa,joka on yleensä loppupeleissä tunnetta...kaikki kokemuksemmehan muuntuu tunteeksi,ja sen me ihmiset sitten tunnistamme helpoimmin.Siis helpoimmin,vaikka ei tämäkään tarkoita,että se olisi helppoa kaikille.Tunteiden tunnistaminen on joskus todella työlästä.
Irroittelemme sitä tunnemoskaa jollain musiikilla,ja usein niitä musiikkilajeja voi olla montakin,jokainen tekee omaa työtään.Kun on saanut esim levottoman olonsa tasapainotettua raskaalla musiikilla - ja tähän väliin on kerrottava se yleinen luulo,että esim heavy-musiikkia kuuntelevat "lietsoo" rauhattomuutta taikka muita negatiivisia tunnetiloja,masennusta tmv itsessään kuuntelemalla sellaista musiikkia,ei pidä paikkaansa ainakaan tämän minun katsontakannan läpi tarkasteluna, vaan nuoret tarviivat rajuja kokemuksia,taikka kokemuksia nyt ylipäänsä,ja raskas musiikki antaa niitä helpommin - niin koko keho on valmiimpi ottamaan vastaan sitten sen "hoitavan" musiikin. Jos tuntuu tämän "ravistelun" jälkeen liian surumieliselle,voi korjata tilannetta pirteällä musiikilla. Kun on lopulta tasapainottunut,on hyvä ja rauhaisa olotila ottaa vastaan esim meditaatiomusiikkia,jotain klassista,hellää instrumentaalia, ja antaa sen huojentaa olotilan loppuun saakka.
Liian levottomassa olotilassa kun ei pysty ottamaan vastaan tällaista rauhallista värähtelyä.

...ja sitten tuli uusi Voi Hyvin-lehti,jonka kannessa oli otsikko "Voimaa musiikista".Naurahdin,ja laitoin lehden sivuun.Päätin etten lue sitä ennen kuin olen tämän vuodatuksen kirjoittanut.

"Musiikki operoi alueella,jonne kieli ei ulotu.Sävelet ja taajuudet ovat kuin viestinviejiä tiedostetun ja tiedostamattoman välillä.Musiikin vaikutus hyvään oloon on hyvin yksilöllistä.Yhtä suositeltavaa tyylilajia ei ole"

Voi Hyvin-lehti 1/2011

Lukemisen arvoinen juttu,vähän eri kantilta kuitenkin kirjoitettu, miten itse ajattelen.
Yhtä oikeaa tapaa ajatella ei ole!

Oikein hyvää lauantaita ihmiset,
valon ja värähtelyn valtakunta kulkekoon mukananne!

1 kommentti:

  1. Kommentoin omaan kirjoitukseen :)
    Jo nuorena käytin musiikkia tietoisena generaattorina mielentilan ja toiminnan välillä: siivouspäivänä tullessani koulusta,laitoin alakerran stereoihin pauhaamaan Hurriganesin Get on-kasetin, joka puski minut sellaiseen vauhtiin,että kodin siivous sujui ripeästi.

    VastaaPoista