keskiviikkona, maaliskuuta 9

ajatuksia Jumalan laista

Luin hyvän kirjoituksen Jumalan lain olemuksesta,10 käskystä.Sen kirjoittaja oli teologi Timo Flink.
Teksti sisälsi paljon viittauksia Raamatun kohtiin,mutta itselleni jotenkin tärkeimmäksi siitä jäi oivallus 10 "käskyn" merkityksestä.
Kirjoituksessa kerrottiin siitä,että alkuperäinen muoto "käskyissä" ei ole ollut kieltävä;ÄLÄ varasta,ÄLÄ tee huorin jne,vaan lupaava;
ET TULE TEKEMÄÄN!
(Esim älä pidä muita jumalia,on ollut muodossa " sinulla ei tule olemaan muita jumalia minun rinnallani" ,joten kiellon lisäksi tässäkin näkyy lupaus  2 Moos.20:3)
Se on ollut Jumalan lupaus meille ihmisille,että pala palalta muutumme Jumalan kuvan kaltaisiksi, kun annamme hänen lupausten käydä toteen itsessämme.
Päin vastoin,kirjoitetut kieltävät käskyt toimivat synnille viittoina ja aiheina,joilla laittavat ihmiset tekemään juuri niin,lakia vastaan!
Tämä kuulostaa ensi alkuun todella rajulle ja pelottavalle,mutta miettiessäni tätä,sen loogisuus aukeaa.
Jos yritämme totella käskyjä ilman Jumalaa ja sen armon tuntemista sisällämme,tulemme toimineeksi päinvastoin.
Itse ajattelin tässä kohtaa sitä,kuinka jokainen voi jokaisessa hetkessä itse valita,kuunteleeko Jumalaa sisällään,moraaliaan...

Tämän lupauksen pohjalla on tieto siitä,että nämä Jumalan lait ovat sama kuin Jumalan oma luonne;
hän on Rakkaus,vanhurskaus,Hengellisyys,Totuus,Hyvyys,Täydellinen

Itselleni tuli tosi hyvä olo tästä,ja varmennus sille turvallisuudelle,koska tiedän nyt että päästyäni ymmärrykseen ja tunteeseen oman henkisen puoleni kanssa,ja todella ymmärtäessäni,miten tämä Suurin elämäämme koskettaa,voin todella olla huoletta ja turvassa; tässä olomuodossa luotan siihen,että Jumalan lupaukset käyvät myös minussa toteen.(ja ovat siis käyneet jo,ja auttaneet voittamaan synnin houkutuksen)



.With all my Love and Compassion.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti