torstaina, helmikuuta 3

On niin helppo olla onnellinen?

Tällaista ajatusvirtaa aloin tässä mielessäni pyörittää.
Mitkä asiat tekevät meidät onnellisiksi?
Mitä ihminen tarvii ollakseen onnellinen?

Kysymys on niin monisäikeinen,ja vastaus siihen varmaan liki mahdoton eroteltava...koska kaikki vaikuttaa kaikkeen.On lööperipuhetta minusta,jos sanotaan,ettei jotkut asiat liity toisiinsa,eivätkä näin ollen vaikuta.

Minusta onnellisuus elämässä,on myös monitasoista.Voin ajatella,että olen onnellinen tästä hetkestä,tästä sielun tasapainosta vaikkapa,olen onnellinen siitä,ettei perhettäni ole kohdannut suuret ikävyydet- tai ainakaan suuremmat,joista ei oltaisi selvitty.
Osa ihmisistä mittaa onnellisuutta eri määrein.Mutta koska kaikki liittyy kaikkeen,myös määreet nimeltä työ,raha,vapaus...kiertyvät siihen onnellisuus pilariin,joka voisi olla nimeltään vaikkapa "Elämän hallinta"

Mikä osa onnellisuutta on se,jonka täytyttyä voi sanoa,olen onnellinen?
Uskooko joku,että on sitten vasta onnellinen,kun kaikki osa-alueet täytyyy?
Onko onni siitä kiinni,mitä haluaa,mitä odottaa?

Näen ympärilläni paljon onnettomia ihmisiä,joiden elämä ei ole ns. hyvin.Monella osa-alueella on puutoksia,ja tämä vie mieltä alaspäin.
Koska onnellisuus on tunne,tulisiko se kumminkin vain sydämestä?
Jos vain päättää olla onnellinen,tyytyväinen,siihen mitä on,ja olla murehtimatta siitä mitä ei ole?
Elämässä tulee vaiheita,että on ponnisteltava kovasti saavuttaakseen,ja sitten tulee niitä aikoja,jolloin suotuisat tuulet puhaltavat purjeisiin,ja kuljettavat itsestään eteenpäin.
Jos vaan voit,niin ole huoleti,ja anna elämän kuljettaa laivaasi.Ne vedet jotka vastaan tulee,on varmasti mitoitettu jokaisen laivan kestokykyyn sopiviksi.Vaikka useinkaan ei sille tunnu.

Anna ONNEN tulla sydämestä,nauti sen lempeydestä,ja huomaat:
on helppoa olla onnellinen!

On niin helppo olla onnellinen :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti