maanantaina, helmikuuta 28

Rehellisyys

Terveisiä Piiri-istunnosta!Oli taas hienoja juttuja ja kokemuksia tuttujen ihmisten kera.Itse olin vähän "epävireessä",johtuen pettymyksestä joka päälleni löi,ymmärrettyäni,että minua on harhautettu asiassa.Asia voi olla vastapuolen mielestä vähäpätöinen,siihen minä en ota kantaa,mutta jokatapauksessa minua loukkaava,koska asiassa ollaan käytetty epärehellisyyttä välineenä :(

Minä olen rehellisyyden puolestapuhuja,päästä varpaisiin.En näe mitään syytä valehdella! Jos jokin asia on liian vaikea,hankala,nolo tai mitä ikinä onkaan,toiselle rehellisesti kerrottavaksi,niin pitänee ensin kääntyä sen asian puoleen:
Olenko tehnyt jotain sellaista,josta en ole ylpeä?Jota pitää piilotella?
Koska rehellisiä,totuudellisia asioita ei tarvi piilotella,eikä niiden edessä tarvi valehdella.
Mukaan tulee tietenkin moraaliset kysymykset,mikä kenellekkin on se totuus,totuudellisuus.
Joku ei piittaa kertomatta jättämisistä mitään,vaikka niin onkin peittänyt ja salannut jotain asia,joka ei ehkä kstä päivän valoa.Joku kestää senkin,että muunnellaan totuutta,sievistellään.Lohdutellaan jopa sitä,jolle valehdellaan.
Kyllä ihminen on kiero!!
En tajua millaisessa korkkiruuvissa näiden ihmisten omattunnot on valettu.
Milloin ihmiset ymmärtävät sen,että valheet ovat sama asia,kuin heittäisit tervaa toisen päälle.Se tukahduttaa,ja laittaa tekemään oikaisuliikkeitä,jotka useimmiten tuottavat vain lisää oikaisuliikkeitä (valheita) ja lopulta sen tervaisen päälle vain kaatuu höyhenet,ja kaikki näkevät nämä valheet,oikein huutomerkkien kera.
Milloin ihmiset ymmärtävät,että valheet tuhoavat. Ne nakertavat allamme laituria,josta viimein irtoaa pala,jonka päällä kellumme -yksin.Ja lopulta uppoaa sen palan mukana,koska totuus kantaa ja pysyy veden päällä,mutta valheet uppoaa,ja painuvat syvyyksiin.
Milloin ihmiset uskovat,että ajatuksilla on suuri voima? Kun ajattelet valheellisesti,muunnat koko todellisuutesi suureksi näytelmäksi,josta hukkaat pian vuorosanavihkosi,unohdat repliikkisi,saat pahaa oloa sekä itsellesi että läheisille.
MILLOIN???????

Koska rehellisenä on helppo olla,lopulta.On helppoa,kun ei tarvii sanoa muuta kuin...totuus :) Ei tarvi sanoa pahasti kenellekkään,vaikka sanoisi huonon asian hänestä,sillä se joka totuudesta loukkaantuu,loukkaantuu siitä pahuudesta sisällään,johon se totuus osui...

Mutta jatkan paasaamista joskus kenties.
Loppuun vain syvä ihmetys,ja kysymys,miksi?
Miksi tästäkin asiasta on ihmiskunnan pitänyt tehdä tällainen kauniin asian irvikuva?
Onko ihan pakko tahallaan elää,ja toimillaan alleviivata,että aikamme paratiisissa oli ja se meni!?

"Truth will set you free,but first it will make you miserable"



John 8:32 

 Then you will know the truth, and the truth will set you free.”





.With all my Love and Compassion.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti